Εμπειρίες ανταλλαγών #2 (Φλωρεντία 2022) - MAKE USE
17613
post-template-default,single,single-post,postid-17613,single-format-standard,wp-custom-logo,bridge-core-3.0.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5
 

Εμπειρίες ανταλλαγών #2 (Φλωρεντία 2022)

Εμπειρίες ανταλλαγών #2 (Φλωρεντία 2022)

Χρώματα, πρόσωπα, κρύο, γλώσσες, γέλιο, αγκαλιές, ζεστό φαγητό, πάρκα, μουσική, χορός, θέατρο. Μπορεί σε κάποιον να ακούγονται σαν απλές λέξεις με κάποια υποτυπώδη συνοχή, όμως εμένα πάντα θα με ταξιδεύουν στη Φλωρεντία του ’22 που βρεθήκαμε Smouth, Krea & CCC να δημιουργήσουμε ενωμένοι για την ευαισθητοποίηση. Μπορώ με μεγάλη ευκολία να παραδεχτώ το πόσο έκδηλος ήταν ο ενθουσιασμός μου για αυτό το ταξίδι, και πριν και μετά από αυτό. Πολύτιμα μαθήματα, κοινωνική αφύπνιση και συνεργασία με άτομα θεωρητικά “ξένα”. Κι όμως, μέσα από την κοινή προσπάθεια, το παιχνίδι και την τέχνη ο επερχόμενος αποχωρισμός φάνταζε δύσκολος. Κληθήκαμε να απαντήσουμε ερωτήματα και προβλήματα ενάντια στη σύγχρονη πραγματικότητα με τη νεανική μας μεγαλόπνοη σκέψη. Μια βιώσιμη ανάπτυξη, έννοια τόσο αφηρημένη, από πού να την πιάσεις και πού να τελειώσεις. Με φαντασία, επιμονή και υπομονή σε μικρά γκρουπάκια συνθέσαμε την καλλιτεχνική απόδοση των προβλημάτων του σύγχρονου κόσμου, που κατέστησαν την βιώσιμη ανάπτυξη ένα άπιαστο όνειρο. Έμπνευση μας, οι προβληματισμοί μας, και επικουρικά, τα συναρπαστικά Workshops των Susanna, Lorenzo και Andrea. Το δέσιμο μεταξύ μας, σε ένα τόσο όμορφο τοπίο, υλικά και συναισθηματικά, ήταν αναπόφευκτο. Αυτή η συνεχής επαφή με τους άλλους και με τις τέχνες μακριά από ρουτίνες, εργασίες, υποχρεώσεις έδρασε για τον κάθε ένα από εμάς τουλάχιστον θεραπευτικά και ήδη μας δημιουργεί ανυπομονησία για την επόμενη συνάντηση στη Λάρισα.

Χρήστος Παπαγεωργίου

Φωτογραφία: Rebecca Lena

No Comments

Post A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.