ΑΡΧΙΚΗ - MAKE USE
17351
home,page-template-default,page,page-id-17351,wp-custom-logo,bridge-core-3.0.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Εμείς είμαστε η ομάδα MAKE USE!

 

Αποτελούμαστε από νέα άτομα και δραστηριοποιούμαστε στην πόλη της Λάρισας, από τον Οκτώβριο του 2018. Ασχολούμαστε με θέματα που μας προβληματίζουν και επιθυμούμε να κινητοποιούμε και άλλους ανθρώπους της πόλης μας. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ανοιχτής νεανικής κοινότητας, η οποία θα είναι ενεργή κοινωνικά και πολιτικά και θα μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα. Αφορμή για την δημιουργία της ομάδας μας στάθηκε το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων: “Generation Europe: Young Democracy in action”. Αυτό το ευρωπαϊκό δίκτυο μετεξελίχθηκε στο “Generation Europe: The Academy“, στο οποίο η ομάδα μας συμμετέχει ενεργά, αφού έχει ωριμάσει και εξελίσσεται συνεχώς. Καθοριστική για τα δύο προγράμματα “MAKE USE” και “MAKE USE too” ήταν η υποστήριξη από το European Solidarity Corps.

Έκτοτε, έχουμε πραγματοποιήσει διάφορες δράσεις σε τοπικό επίπεδο, όπως η δημιουργία του MAKE USE – kit και η διεξαγωγή των workshops δημιουργίας του kit σε σχολεία, ο χάρτης MAKE USE της Λάρισας, τα webcomics “Σεξουλαϊκότητα” και τα ερωτηματολόγια “Οι νέοι ρωτούν τους νέους” και “Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι”. Επιπλέον, η ομάδα μας είναι μέρος του διεθνούς δικτύου ROOTS & ROUTES, του μεσογειακού δικτύου AJCM (Δίκτυο των Νέων Πολιτών της Μεσογείου), ενώ τοπικά συμμετέχει και εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Λάρισας.

Δημιουργήσαμε το makeuse.gr, ελπίζοντας να λειτουργήσει ως μια ψηφιακή κοινότητα νέων ατόμων της Λάρισας, για να μπορούμε να μοιραζόμαστε, να ακουγόμαστε, να εκφραζόμαστε ελεύθερα, να (αντι)δρούμε συλλογικά, να μαθαίνουμε και να κινητοποιούμαστε.

Είμαστε εδώ, να καλωσορίσουμε και να συμπεριλάβουμε όποιο άλλο νέο άτομο έχει ανάγκη να μιλήσει για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που αφορούν την πόλη της Λάρισας και όχι μόνο.

Πρόσφατες Δράσεις

Δείτε περισσότερες δράσεις μας εδώ.

Πρόσφατες Αναρτήσεις και Νέα

Δείτε περισσότερα νέα μας εδώ.