ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - MAKE USE
17665
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17665,wp-custom-logo,bridge-core-3.0.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5
 

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το απόγευμα της Τρίτης 11 Απριλίου, μαζί με μέλη από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων ακολουθήσαμε μια από τις διαδρομές του χάρτη της ομάδας MAKE USE, τη διαδρομή των “τοίχων που μιλούν”.

 

Μοιραστήκαμε πληροφορίες για διάφορες επίσημες και ανεπίσημες τοιχογραφίες της πόλης, μιλήσαμε για την αισθητική του χώρου και αντιμετωπίσαμε γόνιμα τον προβληματισμό για τα όρια της προσωπικής, συλλογικής και καλλιτεχνικής έκφρασης.

 

Προσεγγίσαμε τους τοίχους της πόλης ως διαλεκτικό χώρο, όπου καταγράφεται η τοπική ιστορία και κουλτούρα, κυρίως εκείνα τα κομμάτια τους που δεν βρίσκουν βήμα έκφρασης στον κυρίαρχο πολιτικό, κοινωνικό και καλλιτεχνικό λόγο.

 

Είδαμε με τα μάτια μας την πρόσφατη εξέλιξη των τοίχων. Το γεγονός στα Τέμπη έχει καταγραφεί ήδη κάτω από τη γέφυρα του Αλκαζάρ, με τουλάχιστον δυο graffiti (το ένα, υπογεγραμμένο από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, φαίνεται στη φωτογραφία).

 

Ο περίπατος συντονίστηκε από το μέλος και εκπαιδεύτρια της ομάδας MAKE USE, Λυδία Πάντζιου.

Φωτογραφίες από την Πηνελόπη Μπράχου.

Συντονισμός: Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (Σ.Μου.Θ.)

Με την υποστήριξη: Generation Europe – The Academy

Date
Category
ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΧΑΡΤΗΣ MAKE USE