ΧΑΡΤΗΣ MAKE USE ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ! - MAKE USE
17682
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17682,wp-custom-logo,bridge-core-3.0.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5
 

ΧΑΡΤΗΣ MAKE USE ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ!

Τουλάχιστον 200 αντίτυπα (στα ελληνικά και στα αγγλικά) του χάρτη MAKE USE της Λάρισας διατίθενται δωρεάν από σήμερα σε επισκέπτες του Διαχρονικού Μουσείου της Λάρισας.

 

Την Τετάρτη 12 Απριλίου, μέλη της ομάδας συναντήθηκαν με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κυρία Σταυρούλα Σδρόλια, ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, μίλησαν για τον χάρτη και τη διαδικασία δημιουργίας του, για την έννοια της διαχρονίας και το «εδώ και τώρα» της συμμετοχής των νέων στα κοινά.

 

Η επίσκεψη αυτή ήταν πολύ σημαντική για την ομάδα καθώς το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας έχει παίξει ρόλο στο σχεδιασμό του χάρτη, από τα πρώτα ήδη στάδιά του. Ο χάρτης περιλαμβάνει διαδρομές που απέχουν μέχρι και 40 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης προκειμένου οπωσδήποτε να περιληφθεί το Διαχρονικό Μουσείο και το Μεζούρλο. Επιπλέον, η έννοια της διαχρονίας που βιώνεται μέσα από την επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο, παρουσιάζεται επίσης στον χάρτη μέσα από τους «πλάνητες λίθους» που συνδέουν το δημόσιο χώρο και το χρόνο (από τα εργαστήρια που έκανε στην ομάδα η Κωνσταντίνα Κόντσα).

 

Την Τρίτη 9 Μαΐου, η ομάδα θα συμμετάσχει με τον χάρτη της στην ημερίδα “Spiritus Loci: Αναδιαμορφώνοντας το επίκαιρο και διαχρονικό νόημα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς” που συνδιοργανώνουν το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, στη συνεδριακή αίθουσα του Μουσείου.

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου

Date
Category
ΧΑΡΤΗΣ MAKE USE