ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΑΝΕΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ MAKE USE KIT - MAKE USE
17651
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17651,wp-custom-logo,bridge-core-3.0.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5
 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΑΝΕΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ MAKE USE KIT

Date
Category
Make Use kit, ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Την Τρίτη 4 Απριλίου, μας επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Κρανέας Ελασσόνας με τους δασκάλους και τις δασκάλες του, στον φιλόξενο χώρο της Connectiva για ένα εργαστήριo παραγωγής MAKE USE kit.

 

Αφού γνωριστήκαμε πρώτα με τα παιδιά (από 1η έως 6η Δημοτικού) και μιλήσαμε για το πόσο μας τσαντίζουν τα σκουπίδια στους δημόσιους χώρους, αποφασίσαμε να φτιάξουμε MAKE USE κιτάκια.

 

Τα παιδιά πήραν μαζί τους κάποια από αυτά που έφτιαξαν για να τα δείξουν στους φίλους και συγγενείς τους, να τους μιλήσουν για την αξία της φροντίδας του δημόσιου χώρου και να τα χρησιμοποιήσουν όταν θα βρεθούν σε έναν χώρο προκειμένου να τον αφήσουν πιο καθαρό από ό,τι τον βρήκαν.

 

Πιο σημαντικό όμως, συμφώνησαν με ενθουσιασμό να δωρίσουν τα υπόλοιπα που έφτιαξαν με τα χέρια τους, στους συνανθρώπους τους, προκειμένου να τους βοηθήσουν να σκεφτούν διαφορετικά και να αλλάξουν την κουλτούρα χρήσης των δημόσιων χώρων.

 

Αυτά τα κιτάκια μπορείτε να τα προμηθευτείτε δωρεάν από την Connectiva (Βενιζέλου 133).

Το εργαστήριο υλοποιήθηκε από τα μέλη της ομάδας: Κατερίνα Κόκκινου, Βασιλική Τσακνάκη, Γεωργία Κολλύρα και Ανδρέα Αλμπάνη.

Συντονισμός: Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (Σ.Μου.Θ.)

Με την υποστήριξη: Generation Europe – The Academy