ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ "ΣΕΞΟΥΛΑΪΚΟΤΗΤΑ" - MAKE USE
15903
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15903,wp-custom-logo,bridge-core-3.0.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5
 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ “ΣΕΞΟΥΛΑΪΚΟΤΗΤΑ”

Στις 3 το μεσημέρι σήμερα, δημοσιεύουμε το πρώτο κόμικ της σειράς ΣΕΞΟΥΛΑΪΚΟΤΗΤΑ!

Πριν από αυτό όμως να πούμε δυο λογάκια….

Τον Μάρτιο του 2020, δημιουργήσαμε ένα online ερωτηματολόγιο με τίτλο “Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι” για να διερευνήσουμε αν ισχύει και για τους υπόλοιπους συνομηλίκους μας αυτό που τριγυρνούσε στο δικό μας μυαλό και επανερχόταν συνεχώς στις μεταξύ μας συναντήσεις. Ότι δηλαδή, τόσο η εικόνα του σώματος στα ΜΜΕ όσο και τα πρότυπα συμπεριφοράς σε σχέση με την έκφραση της σεξουαλικότητας δημιουργεί μια “στενή” αναπαράσταση του κόσμου, από όπου πάρα πολλοί αισθάνονται να “περισσεύουν” ή πιέζονται να “χωρέσουν”. Αντί να ευνοείται η ισότιμη και υπεύθυνη αλληλεπίδραση μεταξύ συνομηλίκων, η συμπεριφορά και οι πεποιθήσεις μας για το σώμα και την ερωτική πράξη κρίνονται με κριτήρια που δεν έχουμε διαμορφώσει οι ίδιοι και που, ίσως, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Το ερωτηματολόγιο μέσα σε ελάχιστες μέρες συμπληρώθηκε από περισσότερα από 300 άτομα (ηλικίας 16-30 ετών) και μας έδωσε πολύ πλούσιο υλικό.

Προσεγγίσαμε αυτό το υλικό από πολλές πλευρές και είχαμε ως στόχο να οργανώσουμε τον Απρίλιο 2020, ένα ανοιχτό εργαστήριο ανάπτυξης webcomic, όπου θα προσκαλούσαμε κι άλλους να συμμετέχουν μαζί μας στη δημιουργία μιας σειράς αυτοσχέδιων κόμικς που θα αντλούσαν έμπνευση από το υλικό της έρευνάς μας.

Δυστυχώς η καραντίνα και ο περιορισμός των επαφών μας έκανε να αλλάξουμε σχέδια και τελικά κάναμε αυτό το εργαστήριο μόνο για τα μέλη της ομάδας μας το Σεπτέμβριο του 2020, υπό την καθοδήγηση της ομάδας LoudMouse Crew Comics.

Από αυτό το εργαστήρι προέκυψαν 4 προσχέδια, επάνω στα οποία δουλέψαμε μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου.

Αυτά τα 4 κόμικ θα δημοσιεύονται ένα-ένα μέσα από τη σελίδα της ομάδας στο Facebook και το Instagram με τίτλους “Σεξου-λαϊκότητα vol.1”, “Σεξου-λαϊκότητα vol.2” κοκ.

Ελπίζουμε να σας αρέσουν, να σας μεταφέρουν ένα μέρος από τις συζητήσεις της ομάδας, να σας εμπνεύσουν να καταπιαστείτε κι εσείς με κάτι διασκεδαστικό που μπορεί να έχει και μια κοινωνική επίδραση στους γύρω μας και, γιατί όχι, να μας αναζητήσετε και να γίνετε μέλη της ομάδας μας για όλα τα υπέροχα σχέδια που έχουμε για το μέλλον.

Οι φωτογραφίες είναι από το εργαστήρι κόμικ του Σεπτεμβρίου, καθώς και από κάποια προσχέδια των κόμικ που θα δείτε από σήμερα και για τις επόμενες μέρες τελειωμένα.

Synergy of Music Theatre

European Solidarity Corps Greece

Date
Category
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ