MAKE USE KIT ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ! - MAKE USE
15946
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15946,wp-custom-logo,bridge-core-3.0.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5
 

MAKE USE KIT ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ!

Από την Σοφία Τσαγκαράκη στη Λέσβο…

«Την Τετάρτη 6 Ιουλίου του 2022, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα την περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στις τάξεις της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΜΕΤΑδραση, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου.

Παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών, διερμηνείς και δασκάλες της οργάνωσης συνέβαλαν στην διεξαγωγή της δράσης αυτής. Κύριο μέλημα της δράσης αποτέλεσε η κατανόηση τόσο της έννοιας του περιβάλλοντος, όσο και της σημασίας του σεβασμού μας προς αυτό.

Τα παιδιά φαντάστηκαν πως θα ένιωθαν, εάν δάνειζαν ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια σε κάποιον φίλο τους και εκείνος τους το επέστρεφε χαλασμένο. Τους εξηγήσαμε πως με αυτό τον τρόπο θα ήταν καλό να σκεπτόμαστε και για το περιβάλλον. Όπως ακριβώς μας παρέχεται, έτσι και να παραμένει.

Σε αυτό βοήθησε η κατασκευή και η χρήση του Make Use kit. Τα παιδιά έμαθαν να χρησιμοποιούν το kit… και στην πράξη! Ύστερα, από την παρουσίαση του kit και του τρόπου με τον οποίο το φτιάχνουμε, τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους kit. Βγήκαμε, ύστερα, στον προαύλιο χώρο, μαζέψαμε τα απορρίμματα και τα βάλαμε στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης.

Συγκινητική και αισιόδοξη υπήρξε η προθυμία των παιδιών τόσο στο στάδιο της κατασκευής, όσο και της συλλογής των απορριμμάτων.

Υπάρχει, τελικά, ακόμα ελπίδα για αλλαγή…».

 

Date
Category
Make Use kit, ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ